ventilation don luftrening och klimat

VENTILATION

FRISK OCH KLAR LUFT

DET FINNS FLERA ANLEDNINGAR TILL ATT DU BÖR HA EN GOD VENTILATION I DITT HUS. 

För att ett hus ska må bra och att du ska kunna andas friskluft behövs en bra ventilation. En god ventilation förhindrar att ditt hus drabbas av fukt som kan leda till mögelskador.

En väl fungerande ventilation är a&o när det kommer till vår hälsa, både fysisk och mentalt. 

Vi installerar stora som små ventilationslösningar, allt ifrån hela projekt inom tillverkningsindustrin till att rensa luftkanalerna i ett mindre hushåll.

Är du osäker hur det är med ventilationen i ditt hushåll, kontakta oss så kommer vi ut och kikar, helt kostnadsfritt.

PÅ FÖRETAG OCH SKOLA

Vi tillbringar en stor del av våran tid på jobb och på skola. Där är en god ventilation särskillt viktig.

Hälsobesvär hos personalen sänker produktiviteten och det leder ofta till sjukskrivningar vilket leder till lägre produktivitet och kostnader för företaget. 

I skolan vet man att koncentrationen minskar avsevärt om ventilationen är undermålig, detta leder till trötta elever och sämre resultat i skolan.

Med rätt kalibrerad ventilation utförd av en certifierad vvs-montör kan man reglera värme och kyla på arbetsplatsen och skolan, det gör att personal och elever får en trivsam miljö att jobba och studera i, både under sommar som vintertid. 

Vid all form av installation av ett ventilationssystem krävs en professionell installatör, som gör detta enligt gällande regler och på ett för branschen godkänt sätt.

En gott inomhusklimat är och kommer alltid vara en god investering, för din plånbok men inte minst för din så viktiga hälsa

FRÅGOR & SVAR OM VENTILATION

HUR OFTA BÖR VENTILATIONSKANALERNA RENGÖRAS?


Hur ofta man bör kontrollera och ev rengöra kanalerna beror lite på vilket ventilationssystem du har men man brukar säga att man bör göra en koll var 3-4 år. Precis som det mesta i VVS branschen så måste all kontroll och rengöring av ventkanaler utföras av en certifierad antreprenör.
HUR VET JAG OM JAG HAR EN BRA VENTILATION HEMMA?


Nedan listar vi 8 tecken på dålig ventilation: • Imma och kondens på insidan av fönster • Imma på badrumsspeglarna stannar kvar längre än en halvtimme efter dusch. • Luften i huset känns unken och luktar illa. • Huvudvärk utan känd orsak. • Stekos sprider sig i huset. • Allergier och rinnande näsa och ögon. • Dålig sömn •Torra slemhinnor och irritation i öron, näsa och hals
Kan man uttnyttja ROT avdraget?


Absolut! Även om ventilation kan tyckas ligga långt ifrån en badrumsrenovering så kan man även här utnyttja ROT-avdraget.

ventilation rengöring bålsta håbo enköping upplands-bro

ANSVARIG VENTILATION

DENNIE ODELSTRAND

-

KONTAKTA DENNIE

TACK! VI HÖR SNART AV OSS!